Contactpersoon Workshops
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Kenniscentrum Events

Rondingen over afbeelding Logo Kenniscentrum Events

Het Kenniscentrum Events organiseert jaarlijks drie tot vier kennisbijeenkomsten voor organisatoren van sportieve en culturele evenementen.
In het Kenniscentrum zijn vertegenwoordigd Marketing Drenthe, RTV Drenthe, Recreatieschap Drenthe, Sport Drenthe en K&C.

Tijdens deze bijeenkomsten behandelen experts onderwerpen die zowel voor de kunst- als sportwereld actueel zijn. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld promotie, financiering en organisatie van een evenement. De Kennisbijeenkomsten zijn gratis te bezoeken.

Geïnteresseerd in de volgende bijeenkomsten? Stuur een mail naar aranka@kcdr.nl.

Website: www.kenniscentrumevents.nl

Van samenwerken met je concurrent word je sterker

5 juli 2018 houdt het Kenniscentrum Events haar tweede kennisbijeenkomst van dit jaar tijdens de World Cup Para-Cycling in Emmen.
De avond is interessant voor evenementenorganisatoren op het gebied van cultuur en sport in Drenthe en Groningen.
Het thema van de avond is: Creatieve financiële oplossingen

Programma
19:15 – 19:30 ontvangst
19:30 – 20:00 Eric Kersten, The Organizing Connection - Van logo's plakken naar partnerships
20:00 – 20:30 Astrid Crum, Marketing Drenthe – ‘On Brand’ events en de marketing van Drenthe
20:30 – 21:30 Marieke Verhaaf, Kenniscentrum Sport – Financieringswijzer: alternatieve financieringsvormen

Locatie: PRO Emmen, Ullevi 22, 7825 SE Emmen

Van logo's plakken naar partnerships
Eric Kersten is directeur en eigenaar van The Organizing Connection (TOC). Sinds de oprichting bijna 20 jaar geleden is TOC betrokken geweest bij meerdere wereldbekerwedstrijden, wereldkampioenschappen en andere internationale sportevenementen op het hoogste niveau in Nederland en daarbuiten. In 2019 organiseert The Organizing Connection maar liefst drie WK’s in Nederland, waaronder de Wereldkampioenschappen Para-Cycling in Emmen. Ook organiseert TOC dit jaar wederom Red Bull Kop over Kop, met het Drentse Roden als start- en finishlocatie. Allemaal grotendeels voor eigen rekening en risico. Eric geeft tijdens de bijeenkomst uitleg over de financiering en partnerships van topsportevenementen.

‘On Brand’ events en de marketing van Drenthe
Hoe kunnen evenementen bijdragen aan de marketing van Drenthe? Hoe kunnen ze de positionering van Drenthe als ‘Oerprovincie van Nederland’ versterken? En op welke manier kunnen evenementenorganisatoren en Marketing Drenthe hierin samen optrekken? Deze vragen komen aan bod tijdens de presentatie van Astrid Crum, directeur Marketing Drenthe

Financieringswijzer Sport en Bewegen: alternatieve financieringsvormen
De Financieringswijzer Sport en Bewegen van Kenniscentrum Sport is een inspiratiedocument om de financiering van sport- en beweegbeleid te hervormen of elementen daarvan aan te passen. Naast beleidsinformatie komen ook alternatieve manieren van financiering van initiatieven aan de orde. Alternatieven waarbij samenwerking nodig is tussen overheid, verenigingen en commerciële partijen. Ter inspiratie gaan we aan de hand van een casus nader in op enkele van deze alternatieve manieren van financiering.
Het programma betreft een interactieve workshop waarin op creatieve wijze gewerkt gaat worden aan het meer halen uit uw kunst-, cultuur of sportevenement.

World Cup Para-Cycling
Van 6 juli tot en met 8 juli 2018 vindt de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, para-cycling genoemd, in Emmen plaats. Aan de start verschijnen meer dan 300 internationale wielrenners, waaronder de Nederlandse wereldkampioenen Tim de Vries, Jetze Plat en Laura de Vaan. Aan de vooravond van dit evenement ben je van harte uitgenodigd voor de kennisbijeenkomst van het Kenniscentrum Events.

Workshops