Contactpersoon Talentontwikkeling
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Popsport Drenthe

Jaarlijks organiseert K&C een nieuwe editie van PopSport Drenthe.
Popsport Drenthe is de muzikale uitdaging voor jonge, ambitieuze bands, singer-songwriters en dj/producers.

Tijdens het coachingstraject van Popsport gaan jonge popacts samen met professionals uit de muziekindustrie aan de slag om hun muziekcarrière naar een hoger plan te tillen.

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar kunnen zich elk voorjaar inschrijven.
Gedurende enkele maanden volg je diverse muzikale en zakelijke workshops van professionals uit de popsector.
Je werkt aan het schrijven van songteksten, instrumentbeheersing, podiumpresentatie, maar ook aan je promotie.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar: jan@kcdr.nl

Website: www.popsport.nl

2017

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Popsport - Nadine Nadine

Popsport start begin volgend jaar. Jongeren met ambitie worden gecoacht door Tim van Delft van De Staat, Anne Soldaat, frontman van DeWolff, Pablo van de Poel en Danny van Tiggele van Mister and Mississippi en regionale coaches, zodat ze beter worden in het maken van muziek, het schrijven van muziekteksten en podiumpresentaties.

Daarnaast krijgen deelnemers meer inzicht in de muziekbusiness en hoe je je daarin als artiest, muzikant of band kunt bewegen. Popsport werkt met een groep professionele artiesten, producers, managers en boekers. Deze mensen helpen de Popsport-deelnemers met het ontdekken van mogelijkheden en het ontwikkelen van hun talent. Popsport is er voor alle (pop)genres.

Het Popsport-traject
Popsport begint regionaal. Door middel van verschillende workshops, ontmoetingen, de kick-off en een showcase kunnen deelnemende muzikanten in een half jaar grote stappen zetten. Het provinciale traject loopt van maart tot en met juni. In september start het landelijke traject met uit elke provincie één deelnemer. Talenten die eerder al een succesvolle carrière opbouwden na Popsport zijn onder andere Pablo van de Poel (DeWolff), Hunting the Robot en Storksky (opener Pinkpop 2016).

Scout talenten
Popsport geeft een boost in de muzikale ontwikkeling van elk talent. Talenten kunnen zichzelf aanmelden, maar mogen ook door anderen worden aangemeld via www.popsport.nl/scouts.

Popmuziek - Popsport Drenthe 2016