Contactpersoon Talentontwikkeling
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Popsport Drenthe

Jaarlijks organiseert K&C PopSport Drenthe. Een coachingsprogramma voor jonge, ambitieuze bands, singer-songwriters en dj/producers.

Ben je tussen de 12 en 20 jaar dan kun je je nu aanmelden door een mail te sturen naar jan@kcdr.nl.

Tijdens Popsport Drenthe word je een periode begeleid door professionals om zo stappen te maken in hun muzikale ontwikkeling.
Je werkt aan het schrijven van songteksten, instrumentbeheersing, podiumpresentatie, maar ook aan je promotie..
Onderdeel van het traject zijn workshops en een aantal liveoptredens, waaronder een optreden op het Bevrijdingsfestival.

De “winnaar” van het Drentse traject (degene die de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt) gaat naar het landelijk traject dat elk jaar wordt afgesloten met een optreden in de Q-Factory in Amsterdam.

Website: www.popsport.nl

2017

Singer-songwriter Daisy (Madelief Gal) uit De Wijk gaat door naar de landelijke finale van Popsport.
De 16-jarige singer-songwriter werd zondagmiddag 2 juli 2017 unaniem gekozen tijdens de eerste Drentse Popsport finale in de Nabershof in Emmen.
De komende maanden gaat Daisy het landelijk traject volgen dat in november wordt afgesloten met een optreden in de Q-Factory in Amsterdam.

Popsport is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer-songwriters en dj/producers in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Zij worden een periode begeleid door professionals om zo stappen te maken in hun muzikale ontwikkeling. Onderdeel van het traject zijn een aantal liveoptredens, waaronder in Drenthe een optreden op het Bevrijdingsfestival.

Tijdens de eindpresentatie in Emmen betraden singer-songwriters Daisy en Josie Miller en de band Triple Trouble een laatste keer gezamenlijk het podium. Na beraad van de jury van Popsport werd geconstateerd dat Daisy de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt. De singer-songwriter zal Drenthe niet alleen vertegenwoordigen in het landelijke traject van Popsport, maar krijgt ook een persoonlijke coach toegewezen en mag een bezoek brengen aan de Kytopia-studio in Utrecht.