Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Biobased Pop-Up Museum


Een designlamp van maïszetmeel
een hoed van bladeren van de buripalm
skateboards van plastic afval
een biobased toilet
meubelstukken van speelgoedblokjes
een lamp gemaakt met behulp van schimmels

Ze zijn te zien in het Biobased Pop-Up Museum dat tot 2 juli 2017 van woensdag t/m zondag te zien in het Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle.
Alle designobjecten in het museum zijn gemaakt van duurzame en recyclebare materialen en zijn biologisch afbreekbaar.
Het museum laat zien hoe kunstenaars en studenten industrieel product ontwerpen inspelen op de ontwikkelingen rond herbruikbare materialen.

Studenten

Het biobased museum is, in opdracht van K&C, gebouwd door studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim. Zij gebruikten hiervoor karton en hout.
Ook deden de studenten mee met een challenge van een aantal bedrijven in Noord-Nederland.

De studenten ontwikkelden objecten naar aanleiding van een vraagstuk van één van de bedrijven. Een aantal is zo enthousiast ontvangen dat deze dit jaar in productie worden genomen, zoals bijvoorbeeld een wachthuisje voor e-bikers. Ook de biobased lamp en de bamboe lunchbox maken misschien kans op productie.

Teenslippers

Met het Biobased Pop-Up Museum wordt de noodzaak van de groene biobased economie aangegeven. Het einde van de fossiele brandstoffen is immers in zicht.
Bezoekers worden hierover in het museum geïnformeerd.

Zo zijn er in het museum kunstwerken van teenslippers te zien, waaronder een levensgrote giraf en een kleine olifantenfamilie.
De veelal in ontwikkelingslanden gedragen teenslippers vervuilen met miljoenen tegelijk de oceanen. Door deze oude slippers te verzamelen en er door kunstenaars in Kenia kunstwerken van te laten maken, krijgt dit “afval” een nieuwe herbestemming.Volg ons ook op Facebook.

Het Biobased Pop-Up Museum wordt gefinancierd door de provincie Drenthe, gemeente Emmen en Windesheim Industrieel Product Ontwerpen.

Biobased Pop-Up Museum - opening mei 2017

Fotograaf: Sijtze Veldema van Stilet Vormgeving

Projecten