Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Theaterwerkplaats Maak het!

Theaterwerkplaats Maak het! voor amateurs

27 t/m 30 juli 2017 op het Kunafestival in Lheebroek

Op het Taribush Kuna-festival in Lheebroek wordt van 27 t/m 30 juli een theaterwerkplaats gerealiseerd voor amateurs in Drenthe die verder willen met theater. De werkplaats is een initiatief van K&C in Assen in samenwerking met Theatergroep Mr. Saiqo die op het festival de voorstelling 'Mano a Mano' speelt. De workshops vindt elke festivaldag van 15.00 tot 17.00 uur plaats en wordt afgesloten met een korte presentatie. Aanmelden kan via boris@kcdr.nl. Kosten zijn een dagkaart voor het Kuna-festival.

K&C realiseert de tijdelijke werkplaats theater om in te spelen op de vraag van vrijetijdkunstenaars naar kortlopende workshops waarin zij les krijgen van professionele makers. In de workshop van Mr. Saiqo gaan de deelnemers zowel fysiek als spelmatig aan de slag en maken zij een theaterrekwisiet.
Met de tijdelijke theaterwerkplaats wil K&C onderzoeken of het mogelijk is om nieuw workshopaanbod te creëren waarin steeds één artistieke ontwikkelingsvraag centraal staat. Later dit jaar volgt een werkplaats beeldende kunst. De werkplaats theater wordt gefinancierd door de regeling "Maak het in Drenthe" van VSBfonds.

Theatergroep Mr. Saiqo wil in de workshop met mensen die geïnteresseerd zijn in theater werken aan het eigen lichaam en de stem door een reeks van oefeningen, improvisaties en het werken met bestaande teksten. Hoe creëer je een gelaagd personage? Waar haal je je inspiratie vandaan? En hoe zorg je ervoor dat je realistisch en interessant blijft? Daarnaast gaat iedere deelnemer een pop maken van afval. Hierdoor leert iedereen dat je met 'niets' iets kunt creëren en hoe je een pop leven in kan blazen. Uiteindelijk komen deze twee onderdelen samen in een kleine presentatie.

Theatergroep Mr. Saiqo en de voorstelling mano a mano
Quintijn Relouw en Aleksej Ovsiannikov vormen samen theatergroep Mr. Saiqo. Zij hebben twee shows op hun naam staan die allebei gekenmerkt worden door hun fysiekheid, absurde humor en tragikomische thema’s. In de voorstelling “mano a mano” raakt een zakenman dakloos en in zijn zoektocht naar een slaapplek stuit hij op een vingervlugge straatrat. Het gevolg; irritaties en frustraties, tot de emmer overloopt. Een fysiek en beeldende voorstelling met smeltende pindakaas en gezouten radijsjes. Van rake klappen naar mompelend dansen, tot het begint te druppelen.
De voorstelling “mano a mano” ging in première op het Brighton Fringe Festival (Engeland) waar het een zeer positief werd ontvangen. En is nu ook te zien op het Taribush Kuna Festival elke dag om 13.30 en 19.00 uur.