Contactpersoon Maak het in Drenthe
Boris Brink

T: 0592 - 336 906
E: boris@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Maak het in Drenthe

Maak het in Drenthe

Niet iedereen die in zijn/haar vrije tijd muziek maakt, schildert, danst of een andere kunstvorm beoefent is aangesloten bij een vereniging of stichting.
Dit beperkt de financiële mogelijkheden om je culturele projecten en artistieke wensen uit te voeren.
Maak het in Drenthe biedt deze mogelijkheid wel!

Ben je (vrijetijd) kunstenaar en heb je behoefte aan financiële of andere vorm van ondersteuning voor tijdelijke samenwerkingsprojecten waarin de deelnemers zich artistiek ontwikkelen?
Dan kun je een beroep doen op Maak het in Drenthe.
Je kunt de financiële bijdrage bijvoorbeeld gebruiken voor materialen, promotie, productiekosten, honoraria, et cetera.
Ook de samenwerking met een professionele kunstenaar in een project dat verschillende kunstvormen samenbrengt komt in aanmerking voor een financiële bijdrage.

In 2017 is 40.000 euro beschikbaar. Je kunt maximaal 5000 euro aanvragen.
Heb je een bijzonder project of idee en wil je toetsen of dit in aanmerking komt voor een bijdrage? Mail dan naar Boris Brink voor een (telefonische) afspraak.

Bekijk hier de film over een aantal projecten die de afgelopen jaren een donatie kregen in Drenthe en Gelderland of kijk naar de lijst hieronder.

Moorland – Moorland: kregen een bijdrage van Maak het in Drenthe om een muziekvideo te maken met als onderwerp het volksverhaal van het Moordenaarsveen in het Dwingelderveld. Dit verhaal vertelt het verhaal van een hier gepleegde moord op een Spaanse soldaat tijdens de tachtigjarige oorlog. Met behulp van suggestieve beelden en muziek wordt de tragiek van dit verhaal tot leven gebracht.

De Verhalenhoed Presenteert - Vertelkring De Verhalenhoed: trokken een gerenommeerde Nederlandse verteller aan om een masterclass te verzorgen.

Ultiem Verhaal: Schilders en fotografen toverden het landgoed “Havezathe Oldegaerde” in Dwingeloo om tot een expositieruimte, waarin zij met eigen werk en ter plaatse reageerden op de geschiedenis van de voormalige havezate.

De ultieme rocksong - A Dark Line: De Meppeler band wilde de ultieme rocksong te schrijven. Hiervoor schakelde de band Brett Hestla (ex-Creed, Dark New Day) in, die zowel als artiest als producer verscheidene top 10 hits scoorde in Amerika. Brett heeft vijf songs van A Dark Line geproduceerd en was ook als zanger te horen.

Punt.Kunstfestival Emmen: festival waar jonge amateurkunstenaars en artiesten zichzelf en hun werk konden laten zien en waar bezoekers workshops konden volgen.

Swingsessions - Sw!ngkoor: Amateur-muzikanten werden in Swingsessions bijeengebracht om zich onder leiding van professionele arrangeurs en instrumentalisten te bekwamen in vaardigheden die nodig zijn voor het spelen van lichte muziek (jazz, soul, salsa, blues).

Drentse Portret Federatie: In vier masterclasses konden amateur beeldend kunstenaars hun vaardigheden vergroten.

Donker - Talent Noord: Een groep jongere filmmakers konden een professionele filmproductie onder begeleiding van ervaren filmmakers.

A dancers tale – K-dans: Amateurdansers werden betrokken in het maak- en uitvoeringsproces van een dansproductie

Dwarzz pakt uit! – Dwarzz: Werden bij het maken van arrangementen, dans, beweging, sketches en zang professioneel ondersteund worden door een zang- en een danscoach.

Informatie

Meer informatie:
Boris Brink / Adviseur amateurkunsten / 0592 - 336 906.

Maak het in Drenthe is een samenwerking van VSBfonds en K&C.