Contactpersoon Maak het in Drenthe
Boris Brink

T: 0592 - 336 906
E: boris@kcdr.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Maak het in Drenthe

Maak het in Drenthe

Niet iedereen die in zijn/haar vrije tijd muziek maakt, schildert, danst of een andere kunstvorm beoefent is aangesloten bij een vereniging of stichting.
Dit beperkt de financiële mogelijkheden om je culturele projecten en artistieke wensen uit te voeren.
Maak het in Drenthe biedt deze mogelijkheid wel!

Ben je (vrijetijd) kunstenaar en heb je behoefte aan financiële of andere vorm van ondersteuning voor tijdelijke samenwerkingsprojecten waarin de deelnemers zich artistiek ontwikkelen?
Dan kun je een beroep doen op Maak het in Drenthe.
Je kunt de financiële bijdrage bijvoorbeeld gebruiken voor materialen, promotie, productiekosten, honoraria, et cetera.
Ook de samenwerking met een professionele kunstenaar in een project dat verschillende kunstvormen samenbrengt komt in aanmerking voor een financiële bijdrage.

In de eerste ronde van 2017 is bijna 20.000 euro toegekend. Voor de tweede ronde is nog eens 20.000 euro beschikbaar. Je aanvraag moet voor 1 december 2017 binnen zijn. Je kunt maximaal 5000 euro aanvragen.
Heb je een bijzonder project of idee en wil je toetsen of dit in aanmerking komt voor een bijdrage? Mail dan naar Boris Brink voor een (telefonische) afspraak.

Donaties 2017

Projecten die in de eerste ronde van 2017 (juni) een donatie kregen:

Wereldpremière Tromboneconcert
Door: Projectorkest voor Nieuwe Muziek, Arjan Linker (Nieuw-Amsterdam)
Een bijdrage voor het componeren van een nieuw tromboneconcert dat wordt uitgevoerd door een projectsymfonieorkest samengesteld uit gevorderde, veelal jeugdige, amateurmuzikanten.

Live Experience
Door: Iris Sijbom i.s.m. de band We fall Slowly (Emmen)
VJ project waarin live muziek, videobeeld en geluid op een bijzondere manier samenkomen.

Zomeravond in Tivoli
Door: Jeanet Landman en Herman Kruize (Assen)
Verhalenprogramma met harp hartje zomer in openluchttheater Tivoli in het Asser Bos.

Afstand
Door: Justin Westera (Meppel)
De zanger van Tot&Met gaat in het nummer Afstand in duet met Zora Cock de frontvrouw van de rockband Blackbriar. Hun nummer wordt ondersteund door klokkenspel van de Meppeller toren en het Meppeller Mannenkoor.

Schilderen vanuit natuurlijke stroming (Natuur-art)
Door: Lilian Hoekstra (Assen)
Verschillende gastdocenten geven workshops met als rode draad natuurlijke inspiratiebronnen. Het werk dat gemaakt wordt door de deelnemers zal in een expositie te zien zijn in het Duurzaamheidscentrum in Assen.

‘My generation’
Door: Popkoor Emmen
Een muzikale reis door de tijd. Er worden nieuwe 3 a 4 stemmige arrangementen gemaakt van een aantal favoriete nummers van koorleden.

Schildergroep Annerveenschekanaal
Vijf gastdocenten, gespecialiseerd in verschillende schildertechnieken, geven een serie workshops aan de leden van de schildergroep Annerveenschekanaal. Het resultaat van de workshops is te zien in het kleine kerkje in Gieterveen.

Speelfilm ”Het is mooi geweest”
Door: Dick van den heuvel

Herman en Olga zijn 58 jaar getrouwd. Herman komt met het voorstel om het boek te sluiten en op een waardige manier hun succesvolle leven te beëindigen
Alfred Heppener speelt de rol van Herman. Een verhaal rond de problematiek van vrijwillige levensbeëindiging en euthanasie. Alfred (www.alfredheppener.nl) zal de mede-acteurs begeleiden in spel en regie.

Bekijk hier de film over een aantal projecten die de afgelopen jaren een donatie kregen in Drenthe en Gelderland of kijk naar de lijst hieronder.

Informatie

Meer informatie:
Boris Brink / Adviseur amateurkunsten / 0592 - 336 906.

Maak het in Drenthe is een samenwerking van VSBfonds en K&C.