Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Werken expositie

Expositie Landschap in mijn Hoofd 2

In Kunstencentrum K38 in Roden exposeren van 25 juni tot en met 17 juli 2016 tien finalisten en zes boegbeelden.
Maar wie zijn die boegbeelden en finalisten?

Rondingen over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Elna Obreen Hunsebosch


Elna Hulsebosch-Obreen (Enschede)
Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Dat zegt Elna op haar website. Met foto's probeert ze verhalen te vangen en te vertellen.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Ina Davids Ina Davids

Ina Davids (Nieuw-Amsterdam)
Ina Davids is amateurkunstenaar die de natuur als inspiratiebron heeft. Ideeën worden vormgegeven op het doek. Het resultaat is geabstraheerd werk, met een enkele uitschieter naar figuratief werk of een portret.


Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Renske Leeuw Renske Leeuw

Renske Leeuw (Blokzijl)
Renske Leeuw laat de kwetsbaarheid van het gebruikte materiaal de sfeer van haar collages bepalen. Zij speelt met het papier tot het zijn definitieve bestemming heeft gevonden. Die bestemming is meest landschappelijk van aard en laat vaak zeeën van ruimte zien op de grens van land en water.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Erna Kroezen Erna Kroezen

Erna Kroezen (Elim)
Het proces van het maken en ontdekken houdt me bezig. Het werken met verschillende materialen en structuren heeft mijn voorkeur. Daarbij kijken naar lijnen, vormen en overlappingen, maar misschien wel het meest naar de tussenruimte. Stapelen en bouwen, dan weer met kleur, dan weer met beperkt pallet. Het zoeken in chaos naar verstilling en/of emotie?Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Harma Heun Harma Heun

Harma Heun (Assen)
Bij Harma Heun gaat het experimenteren vaak samen met materiaalgebruik. Haar handelingen leveren soms onverwachts een bruikbaar resultaat op, zoals scheuren, vegen, mengen. Het zien van een mislukte analoge foto gaf de aanzet tot het werk voor Landschap in mijn Hoofd 2.


Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Rene van der Hoofd René van der Hoofd


René van der Hoofd (Deventer)
Tekenen is voor mij niet alleen een fysieke beweging. Lichaam en geest komen samen tot een hoge spanningsboog. Vanuit deze boog verschijnt een eerste aanzet van lijnen en vlekken.
Het innerlijke landschap ontvouwt zich en de poëzie legt het moment bloot.

Rondingen over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Monique Temmen


Monique Temmen (Emmen)
De drie tentoongestelde werken maken deel uit van de serie Deep Longing. Deze serie vind zijn oorsprong in een droom die ik had. In deze drie werken stond het verlangen centraal. 'Verlangen' is een prachtig woord. Begint alles niet met een verlangen? Een verlangen om te leven, om te scheppen, om te creëren en het verlangen om te vinden.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Estrelitta Bartelsman Estrellitta Bartelsman

Estrellita Bartelsman (Deventer)
De schilderkunst van Estrellita Bartelsman wordt gevoed door haar affiniteit met architectuur. Voor het opbouwen van een compositie gebruikt zij blokvormen en vlakken die ze met zorg en toewijding verbindt tot een hecht bouwwerk. Maar er is ook ruimte voor poëtische toevoegingen en wendingen.


Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Jan van Doornspeek Jan van Doornspeek

Jan van Doornspeek (Zwolle)
"Als de dood is gearriveerd met intens zwart, dan ademt licht enkel een lucht vol herinneringen."
Kunstenaar Jan van Doornspeek maakt fantasie-rijke "landschappen" met een emotionele lading. Daarnaast is hij werkzaam als illustrator en striptekenaar.
Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Landschap in mijn Hoofd - Manon Leeflang Manon Leeflang

Manon Leeflang (Losser)
Altijd op zoek naar de kern van wat haar raakt, schildert Manon Leeflang vaak portretten en figuren van de mensen, dieren en dingen om haar heen. Haar landschappen, reële naast herinnerde landschappen, zijn uit de directe omgeving van Losser en haar tijd in Friesland. Ze maakt figuratief werk, waarbij het materiaal net zo belangrijk is als het voor de hand liggende onderwerp. Steeds weer zoekend naar de beleving van ruimte, rust, bezinning, verwondering. Verstilling; het ogenschijnlijk alledaagse uitgedrukt in verf.

Boegbeelden

Gerard van de Weerd (Hoogeveen)
Gerard van de Weerd is een flamboyante kunstenaar. Met een bijna tomeloze energie en drift ontstaan er schilderijen welke enerzijds een terughoudendheid en soberheid uitstralen maar het volgende moment echter zomaar kunnen overgaan in een fel en uitbundig coloriet. En dit geldt voor de doeken met een model maar evenzeer voor zijn landschappen. Het zijn werken met een diepe ondertoon; zijn emoties en wat hem bezig houdt. Het zijn schilderijen met een ziel.

Harry Cock (Assen)
Harry Cock (1952) is een veelzijdig fotograaf die bekendheid geniet door onder andere zijn werk voor de Volkskrant. Hij benadert de actualiteit op een geheel eigen wijze, hetgeen resulteert in afgewogen en verstilde beelden.

Siemen Dijkstra (Dwingeloo)
Het noordelijke landschap staat centraal in het werk van Siemen Dijkstra, het meest bekend zijn de sfeervolle houtsnedes van bosgezichten. Siemen hanteert de reductietechniek in zijn houtsneden. Werkend in transparante lagen van licht naar donker, snijdt hij voor elke drukgang steeds meer van de plaat weg. Met liefde voor detail weet hij een intiem panorama weer te geven van bomen, bladeren en rimpelend water.

Gabrielle Kroese
Gabrielle tekent en schildert. Als kunstenaar speelt ze met verf. Ze maakt nieuwe verhalen uit gevonden beelden en biedt de kijker ruimte voor eigen interpretaties.

Arno Kramer (Broekland)
Arno Kramer is een alleskunner. Hij werkt in de breedte van de lijn, de vlek, het potlood, de aquarel en ladingen houtskool. Zijn werk is associatief met veel zeggingskracht. Kramer werkt afwisselend figuratief en abstract, of beiden tegelijk, op zowel grote als kleine formaten.

Karin van der Molen (Blankenham)
Karin van der Molen is beeldend kunstenaar, die de wereld onderzoekt in verf, installaties en videobeelden. In haar werk reageert ze op plaatsen, gebeurtenissen en ontmoetingen waaraan de ziel is blijven haken, in een poging er zo dieper in door te dringen.