Contactpersoon Landschap in mijn Hoofd
Peter Hiemstra

T: 0592 - 336 944
E: peter@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Landschap in mijn Hoofd

Eind 2015 startte het beeldende kunstproject Landschap in mijn Hoofd. Een beeldend kunstconcours voor professionele en amateurkunstenaars in Drenthe en Overijssel, georganiseerd door K&C en Stichting Beeldruimte.
Na een tweetal inspiratiedagen konden kunstenaars eind vorig jaar kunstwerken inbrengen voor een tentoonstelling in CBK Emmen en in Zaal Zuid Kunstpodium in Hengelo Overijssel.
In totaal 218 professionele en amateur kunstenaars gaven hier gehoor aan. In de twee exposities lieten zij samen 365 kunstwerken zien.

Twaalf vooraanstaande professionele kunstenaars (boegbeelden) uit Drenthe en Overijssel kozen uit deze tentoonstelling twintig kunstenaars die werden uitgenodigd voor een masterclasstraject.
Vier maanden werden deze “winnaars” gecoacht, begeleidt, geadviseerd en volgden ze masterclasses. In deze periode maakten ze nieuwe kunstwerken voor een tentoonstelling in K38 in Roden en De Haere in Olst.

De boegbeelden wezen uiteindelijk de twee kunstenaars aan die volgens hen de meeste ontwikkeling en vooruitgang hadden geboekt in het masterclasstraject. Deze kunstenaars kregen een prijzenpakket ter waarde van 2500 euro.
Winnaars waren Harma Heun uit Assen en Susanne Sorensen. Het publiek kon, evenals in de eerste tentoonstelling, stemmen op zijn favoriete kunstwerk.
De kunstenaars van deze werken ontvingen krijgen materialencheque ter waarde van 250 euro.

Publieksfavorieten waren de kunstwerken van Zjkln (Jacqueline de Ruiter) uit Hoogeveen in Olst en in Roden naar Harma Heun.
Dit laatste was natuurlijk opmerkelijk, omdat ook de juryprijs aan Harma Heun was toegekend.

De organisatie denkt na over een vervolg op Landschap in mijn Hoofd.

Het project Landschap in mijn Hoofd was alleen mogelijk dankzij financiële steun van VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Beringer Hazewinkel, Stichting Lambers-Burger Stichting IJssellandschap, Provincie Overijssel en Provincie Drenthe.

Klik hier voor een impressie van de werken in K38 Roden.

Rondingen over afbeelding Werkbespreking Landschap in mijn Hoofd

De projecten De Verzameling Drenthe en Het Portret van Drenthe hebben als voorbeeld gediend voor Landschap in mijn Hoofd.

Landschap in mij Hoofd is een talentontwikkelingsproject van K&C en Stichting Beeldruimte die met het project kunstenaars willen inspireren, stimuleren, een podium willen bieden en de kwaliteit van de kunstenaars een impuls willen geven.