Contactpersoon Identitijd
Peter Hiemstra

T: 0592 - 336 944
E: peter@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Identitijd

Identitijd

In CBK Emmen en Zaal Zuid vinden op dit moment de exposities Identitijd plaats.
Beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen en filmmakers in Drenthe en Overijssel konden hiervoor werk aanleveren. De twee grote tentoonstellingen vinden plaats in het kader van het beeldend project: Identitijd waarin kunstenaars een podium wordt geboden en verdiepingsdagen, waarin zij hun talent verder kunnen ontwikkelen.

Kunstenaars worden in het project Identitijd uitgedaagd na te denken over het begrip identiteit in een wereld die volop in beweging en verandering is. En daar werk bij te maken.
Wordt je identiteit bepaald door wie je nu bent en wat je doet?
Of is je identiteit een optelsom van factoren, zoals afkomst, genen, tijd en de omgeving waarin je je bevindt?

170 beeldend kunstenaars uit Drenthe en Overijssel gaven gehoor aan de oproep en brachten schilderijen, installaties, beelden, foto’s en mode in voor de tentoonstelling in Zaal Zuid in Hengelo (Overijsselse kunstenaars) en CBK Emmen (Drentse kunstenaars).

Klik hier voor een impressie van de opening.

Rondingen over afbeelding Identitijd

Expositie

De expositie in Drenthe vindt plaats van 17 februari tot en met 8 april 2018 vindt in het Centrum Beeldende Kunst in Emmen.
In Zaal Zuid in Overijssel vindt de tentoonstelling van 2 februari tot en met 10 maart plaats.

Stemmen

Alle bezoekers aan de tentoonstellingen worden uitgenodigd hun stem uit te brengen op het kunstwerk dat hen het meest aanspreekt; omdat het technisch goed is uitgevoerd, tot de verbeelding spreekt of op een andere manier indruk op hen maakt.
De kunstenaar van het kunstwerk met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs en mag met deze prijs deelnemen aan een masterclasstraject. Een talentontwikkelingstraject waarin hij/zij deelneemt aan verschillende lessen/workshops van professionele kunstenaars.

Verdiepingsdag voor alle deelnemers

Gedurende de expositieperiode wordt voor alle exposanten een verdiepingsdag aangeboden waarin zij workshops en lezingen kunnen volgen en hun eigen werk kunnen bespreken met professionele kunstenaars.

Verdiepingsdag Drenthe
17 maart 2018: CBK Emmen

Verdiepingsdag Overijssel
10 maart 2018: Zaal Zuid Hengelo

Masterclasstraject

In zowel Drenthe als Overijssel bepaalt een jury welke negen kunstwerken opvallen in de expositie. De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd om deel te nemen aan een masterclasstraject, waarin ze worden begeleid door professionele kunstenaars die hun sporen in de kunstwereld hebben verdiend. Dit zijn de zogenaamde boegbeelden.

Symposium

Woensdag 18 april 2018 wordt een symposium georganiseerd voor de deelnemers en andere geïnteresseerden. Interessante sprekers van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, reflecteren inhoudelijk op het thema Identiteit en tijd.