Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Winnaar 2015 - Marloes de Vries

Marloes de Vries (1984) heeft maandag 23 maart 2015 de Drentse Talentprijs Cultuur gewonnen.
Marloes heeft de prijs gekregen voor haar werk als illustratrice. De beeldtaal van de Emmense in boeken, op ansichtkaarten, in magazines en strips noemt de jury humorvol, ontroerend, trefzeker en universeel.
Marloes maakt eigen werk, maar werkt ook in opdracht.

De Drentse Talentprijs Cultuur bestaat uit een sculptuur en een geldbedrag van 2.500 euro.

De Drentse Talentprijs Cultuur werd uitgereikt in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
De jury zegt in het juryrapport: "Het werk van Marloes de Vries is leuk, knap, verzorgd en consistent. Het verhalende aspect speelt een grote rol in haar werk; haar illustraties zijn geen plaatjes bij een verhaal, maar vertellen zelf het verhaal. Daarbij vertelt ze haar verhaal op een toegankelijke manier. Ze weet de geest van de tijd te raken zonder trendy te zijn of een oordeel te vellen. Ze heeft veel talent en is nog volop bezig om dat verder te ontwikkelen.".

De jury schrijft verder: "Autonome vormgeving is een discipline waar in Nederland nog geen goede infrastructuur voor is. Als je dan besluit om tegen de stroom in te roeien en niet alleen voor een bureau te werken, dan vraagt dat veel lef. In je eentje, op je kamer bezig zijn met tekenen, daar spreekt gedrevenheid en passie uit. De wereld ligt voor Marloes open.".

Andere genomineerden voor de Drentse Talentprijs Cultuur waren:
- gitarist Maarten Oomes (Hoogeveen) die in 2014 tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs won,
- de band Orange Skyline (Zuidlaren) die in 2014 een goed ontvangen EP uitbracht en tijdens de Popronde getipt werd als veel belovende act,
- Roodpaleis / Betsy Torenbos (Annen) voor haar multimediale voorstelling "Onder één dak"
- Jorieke en Anika Abbing (Emmen) voor hun voorstelling "Hier komt de nacht" met jongeren tussen de 15 en 20 jaar.

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur en is voor talenten een bekroning voor hun prestatie en een stimulans om verder te werken aan hun talent.