Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Winnaar 2014

Winnaar 2014: Rosa da Silva

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Rosa da Silva speelt Anne Frank Rosa da Silva speelt Anne

Rosa da Silva (1986) is geboren in Klazienaveen en volgde lessen aan de Jeugdtheaterschool in Emmen. Daarna ging ze naar de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en in juli studeert ze af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.
Ze was o.a. te zien in de voorstellingen Pijnparadijs en Fantamagoria van De Dansers, het dansgezelschap van choreografe Wies Merkx.
Rosa speelt vanaf mei 2014 de rol van Anne Frank in de theaterproductie ANNE.

“De Drentse Talentprijs Cultuur is dit jaar meer dan alleen een erkenning van talent”, aldus de jury.
“De prijs is ook een aanmoediging voor Rosa om te excelleren als Anne. Daarnaast dient de toekenning nadrukkelijk als voorbeeld voor jongeren in Drenthe die zich door Rosa gestimuleerd moeten voelen zich op bijzondere wijze te onderscheiden op cultureel of ander gebied”.

De jury meent dat Rosa de Drentse Talentprijs Cultuur verdient, omdat zij aan het begin van haar carrière staat. “Rosa moet zich nog bewijzen, ondanks dat het lijkt alsof haar toekomst al is beslecht. Ga er maar aan staan”, aldus de jury. “Rosa da Silva is een typisch voorbeeld van een talent dat wegtrekt uit de provincie om zich verder te ontwikkelen. Ze is buiten de provinciegrenzen aan het werk, maar de basis van haar talent is gelegd in Drenthe. Iets om als Drenthe trots op te zijn”, menen de juryleden.

De andere genomineerden waren:
- Laura Eshuis (1995), singer-songwriter en in 2013 de stadsmuzikant van Assen. Laura presenteerde in 2013 haar eerste cd ‘Instant Happiness’ en
- Bernhard Gepken (1986), gitarist, mandoline- en banjospeler en singer-songwriter. Een gewild begeleidings- en sessiemuzikant bij Daniël Lohues en Michael Prins, bij Van Dik Hout, Maaike Ouboter, Ed Struijlaart en Vonder & Bloom. In 2013 werkte hij hard aan een solocarrière.