Contactpersoon Cultuurprijzen
Helma Kwast

T: 0592 - 336 910
E: helma@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Talentprijs Cultuur

Talentprijs Cultuur 2018

Elk jaar reikt K&C de Drentse Talentprijs Cultuur uit. Deze prijs is een blijk van waardering en een stimulans voor cultureel talent in Drenthe. De winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur ontvangt een prijs van 2500 euro en een professionele fotoshoot van Sake Elzinga.

De prijs wordt maandag 9 april 2018 uitgereikt.

Willemien Dijkstra uit Sleen, Maurice Mulderij uit Hoogeveen en Isa Zwart uit Emmen zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur.
Zij maken kans op de titel, een geldbedrag van 2500 euro en een sculptuur van Els Mondt.
Willemien Dijkstra viel vorig jaar op door haar rollen in verschillende musicals. Maurice Mulderij en Isa Zwart zijn genomineerd vanwege hun muzikale prestaties in 2017. De Drentse Talentprijs Cultuur wordt 9 april uitgereikt.

Genomineerden 2018


Willemien Dijkstra (24 jaar) speelde vorig jaar in Ciske de Rat en het jaar daarvoor in Sweeney Todd. Op dit moment schittert het musicaltalent in 'Was getekend, Annie M.G. Schmidt', een toneelstuk over de schrijfster met Simone Kleinsma in de hoofdrol. Willemien maakt deel uit van het ensemble, waarin ze diverse rollen speelt.

De 32-jarige Maurice Mulderij is een laatbloeier, hij schrijft sinds een paar jaar zijn eigen muziek en liedjes en begeleid zichzelf op de piano. Samen met professionele muzikanten is hij te zien in Theatercollege Love Coach, waarin hij theaterliedjes combineert met vertellingen over de liefde.
Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Drentse Talentprijs Cultuur: Isa Zwart Fotograaf: Leen Rombaut


Isa Zwart (17 jaar) won vorig jaar met Mamme See het Drèents Liedtiesfestival en deed in december mee aan het Europees Songfestival voor minderheidstalen in het Italiaanse Udine. De Emmense won de publieksprijs in Italië en kreeg begin dit jaar dankzij deze prestatie de Cultuurprijs Emmen.

Een onafhankelijke landelijke jury bepaalt wie de winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur wordt. Deze winnaar wordt op maandag 9 april bekend gemaakt, als ook de Drentse Anjer Prijs en de Grote Culturele Prijs van Drenthe worden uitgereikt. De Grote Culturele Prijs van Drenthe is een oeuvreprijs die één keer in de twee jaar door de provincie Drenthe wordt toegekend aan een persoon of organisatie. De Drentse Anjer Prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Voor deze prijs zijn Grenzeloos Verkennen uit Meppel, Loods 13 uit Emmen en Danshuis Noord uit Zuidlaren genomineerd.

De vakjury van de Drentse Talentprijs Cultuur bestond dit jaar uit Marjan Koekoek van RTV Drenthe, Wybrich Kaastra van Schouwburg Ogterop, Marieke Meijerink van CBK Emmen, Anne van der Wal van Biblionet Drenthe en Jan Stam van K&C.

- Winnaar Talentprijs 2017: Cody Hidding
- Winnaars Talentprijs 2016: Arjan Linker | Jante Wortel
- Winnaar Talentprijs 2015: Marloes de Vries
- Winnaar Talentprijs 2014: Rosa da Silva
- Winnaar Talentprijs 2012: Want2Swing
- Winnaar Talentprijs 2011: Tangarine
- Winnaar Talentprijs 2010 - Marijke Hester Mulder

Drentse Talentprijs Cultuur 2017