Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Winnaar 2016 - Cor kalfsbeek

Architect Cor Kalfsbeek is uitgeroepen tot winnaar van de Grote Culturele Prijs Drenthe.
De architect krijgt de onderscheiding voor de manier waarop hij sinds de jaren 70 met respect voor de omgeving woningen en openbare gebouwen in Drenthe heeft gerealiseerd.
De uitreiking van de Prijs is 6 juni in het mede door Kalfsbeek ontworpen resort Hof van Saksen in Nooitgedacht.
Dan wordt ook de Drentse Talentprijs Cultuur uitgereikt. Genomineerd voor deze Talentprijs zijn Jante Wortel, Nicky Nahafahik of Arjan Linker.
Voor zijn bijdrage aan de architectuur krijgt de inmiddels 84-jarige Kalfsbeek op 6 juni een bronzen legpenning en een bedrag van 10.000 euro.

“Cor Kalfsbeek stond aan de leiding van DAAD architecten. Hij heeft veel gebouwen met een maatschappelijke functie ontworpen,“ aldus de Provinciale Adviescommissie Grote Culturele Prijs van Drenthe. “Met de prijsuitreiking aan Kalfsbeek geven we de aandacht aan de bouw uit de jaren ’70 die het verdient”. Op zijn naam staan onder andere de uitbreiding van gevangenis Esserheem in Veenhuizen en de verbouw van de hal van het provinciehuis. Ook na zijn pensioen is Kalfsbeek nog altijd actief. Hij ontwierp in die periode veel huizen die goed passen in hun landelijke omgeving.

De Grote Culturele Prijs is uitgereikt door Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hof van Saksen in Nooitgedacht. Daar overhandigde K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur ook de Talentprijs Cultuur 2016.
Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

Website: www.corkalfsbeek.nl


De Grote Culturele prijs, die voor het eerst in 1955 is uitgereikt, wordt sinds 2010 één keer in de twee jaar toegekend aan een persoon of instelling die zich in Drenthe op cultureel terrein op een bijzondere manier weet te onderscheiden. Het Drentse publiek kon tot november 2015 kandidaten aandragen.

Winnaar vorige keren
Gerard Stout (2014), Alfred Hafkenscheid (2012), Albert Rademaker (2010), Sjoerd Wagenaar (2007),
Henk Nijkeuter (2004), Beeldentuin de Hullu (2001), Wil ter Horst (1999), Wim Stoppelenburg (1998), Het Drentse Boek (1997)