Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Drentse Anjer Prijs

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft drie culturele organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs:
- Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren
- Stichting Grensloos Kunst Verkennen De Wijk - IJhorst
- Loods 13 uit Emmen
De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs op 9 april 2018 uit aan de winnaar.

Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren organiseert amateur- en semi-professionele dansproducties en bevordert hiermee het danstalent in Noord. Bijzondere prestatie in 2017 was op 12 mei de openingsvoorstelling ‘De Styl’ bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. In de show werd moderne dans gecombineerd met architectuur, lasertechniek (DTL Laser) en video- elementen (in samenwerking met Muskee Media). In 2018 heeft Danshuis Noord het voornemen een nieuwe, ditmaal reizende dansproductie, op de planken te zetten. Deze voorstelling zal gaan over jongeren en social media, met een belangrijke rol voor live interactie.

Loods 13 uit Emmen heeft met “Thuis in Hoogeveen” in 2017 een theaterproject ontwikkeld met nieuwe inwoners, vluchtelingen, die gaan wonen in Een van de voordragers gaf aan: "De voorstelling heeft ervoor gezorgd dat er een brug is ontstaan die taal en onbekendheid heeft overbrugd en heeft gezorgd voor een trots gevoel als inwoner van Hoogeveen op de spelers en makers van de voorstelling."

Stichting Grensloos Kunst Verkennen De Wijk - IJhorst: Deze jaarlijkse beeldende kunstmanifestatie bestaat sinds 2008 en het unieke is dat vrijwilligers uit De Wijk en IJhorst een platform bieden aan zowel landelijk bekende kunstenaars, lokale en regionale kunstenaars. Er wordt buiten geëxposeerd, in de mooie omgeving van de Reest en er wordt daarbij ook telkens een interessante route samengesteld.

Drentse Anjer Prijs

Met ingang van 2018 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe de Drentse Anjer Prijs uit. De prijs sluit aan op de al bestaande culturele prijzen in Drenthe: de Drentse Talentprijs Cultuur en de Grote Culturele Prijs van Drenthe.
Waar de bestaande prijzen zich vooral op personen richten, is de Drentse Anjer Prijs speciaal bedoeld voor groepen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil daarmee het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken.

Met de Drentse Anjer Prijs wil het Cultuurfonds zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren c.q. een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een bedrag van
€ 5.000,-.

De prijs wordt maandag 9 april 2018 uitgereikt.

Klik hier voor meer informatie.

Doelstellingen

  • Het belonen en onderstrepen van uitzonderlijke prestaties, instellingen of groepen die een opvallende impuls geven aan het Drentse culturele klimaat.
  • Het in de schijnwerpers zetten van groepen of instellingen die zich in Drenthe bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van kunst en cultuur.
  • Profilering en promotie van de doelen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe c.q. de deelname aan de jaarlijkse Anjeractie, mecenaat en andere wervingsacties.
  • De culturele sector inspireren tot méér en beter.