Contactpersoon Projecten
Michiel van der Kaaij

T: 0592 - 336 932
E: michiel@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Drentse Anjer Prijs

Drentse Anjer Prijs

Danshuis Noord is de winnaar van de Drentse Anjer Prijs 2018. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Danshuis Noord ontvangt naast de titel een bedrag van € 5.000. Danshuis Noord, die onder de bezielende leiding van Christel Kroese staat, geeft een stevige impuls aan het dansklimaat van Zuidlaren en omgeving.

Uit het juryrapport
“Danshuis Noord is een heel dynamisch geheel, dat zich nog veel verder kan ontwikkelen. Tegelijkertijd zorgen ze voor continuïteit door elk jaar met een nieuwe voorstelling te komen, waarbij ze actuele onderwerpen aangrijpen als thema's voor de voorstellingen. Daarbij worden soms spannende combinaties gemaakt, zoals in de vorige voorstelling met architectuur, laser en video. Door gevestigde dansers en nieuw talent samen te brengen ontstaat een samenwerking die voor beide partijen heel vruchtbaar kan zijn”.

De andere genomineerden voor de Drentse Anjer Prijs waren Grensloos Kunst Verkennen uit De Wijk - IJhorst en Loods13 uit Emmen. Zij ontvangen ieder een bedrag van € 1.000.

Drentse Anjer Prijs

Met ingang van 2018 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe de Drentse Anjer Prijs uit. De prijs sluit aan op de al bestaande culturele prijzen in Drenthe: de Drentse Talentprijs Cultuur en de Grote Culturele Prijs van Drenthe.
Waar de bestaande prijzen zich vooral op personen richten, is de Drentse Anjer Prijs speciaal bedoeld voor groepen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil daarmee het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken.

Met de Drentse Anjer Prijs wil het Cultuurfonds zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren c.q. een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een bedrag van
€ 5.000,-.

Klik hier voor meer informatie.

Doelstellingen

  • Het belonen en onderstrepen van uitzonderlijke prestaties, instellingen of groepen die een opvallende impuls geven aan het Drentse culturele klimaat.
  • Het in de schijnwerpers zetten van groepen of instellingen die zich in Drenthe bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van kunst en cultuur.
  • Profilering en promotie van de doelen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe c.q. de deelname aan de jaarlijkse Anjeractie, mecenaat en andere wervingsacties.
  • De culturele sector inspireren tot méér en beter.

Culturele Prijzen 2018