Contactpersoon Professionele Kunst
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Koloniecentrum Frederiksoord

Koloniecentrum, Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord

Schetsopdracht voor een landschapsplan en kunstproject

Voor het nieuwe Koloniecentrum in Frederiksoord zal de komende periode gewerkt worden aan een integraal plan voor landschap, kunst en architectuur met het doel de beeldkwaliteit van de toegang en omgeving van het nieuwe Koloniecentrum zo groot mogelijk te maken.

Er wordt een gecombineerde schetsopdracht voor landschapsontwerp, kunstwerk en exterieur van het gebouw uitgeschreven voor 3 landschapsbureaus en 3 kunstenaars.
Het integrale plan sluit aan bij de orthogonale landschapsstructuur en de kavelstructuur die zo kenmerkend is voor de kolonie van Weldadigheid in Frederiksoord.

Het kunstwerk kan zich thematisch verhouden tot het bijzondere ontstaan en gebruik van de koloniƫn c.q. het landschap, daarnaast kan het werk een vooruitwijzing zijn naar de toekomstige functies van het gebied, dat wil zeggen het conserveren van erfgoed in combinatie met de recreatieve en informatieve functie van het Koloniecentrum.

Op 3 mei 2017 zal een eerste briefing plaats vinden voor drie geselecteerde landschapsbureaus, te weten: Anouk Vogel, Karres en Brands en Bakker en Bleeker. Met hen wordt onderzocht welke kunstenaars aan de ontwerpteams worden gekoppeld.