Contactpersoon Professionele Kunst
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Schipborg | Arjen Boerstra

Schipborg - Arjen Boerstra

Schipborg ligt direct aan de oostelijke rand van het stroomlandschap van de Drentsche Aa dat Schipborgsche diep heet. Het thema voor Into Nature op deze locatie was het water en de recreatieve functie van de Drentsche Aa. Aan een van de meanders van de Drentsche Aa in Schipborg stond het werk De zolderkamer van Arjen Boerstra.

Dit bijzondere object uit 1996 is een reconstructie van de zolderkamer van de kunstenaar uit zijn ouderlijk huis. Het was een plek waar experimenteerdrang en nieuwsgierigheid onbelemmerd hun weg vonden. De zolderkamer slaat een brug tussen het vermogen tot onbevangen verbeelding en het verlies daarvan later in het leven. Het legt tevens een verbinding tussen de intieme binnenwereld en de te ontdekken wereld daarom heen. Er zit een klein dakraam in dat een prachtige wijde blik geeft op je buitenwereld maar ook op de Drentsche Aa.

Een kleine groep bezoekers kon de zolderkamer betreden, er kijken, luisteren en wegdromen bij de onderwaterwereld die kunstenaar Arjen Boerstra voor hen vastlegde. Met de onderwatervideo Vistrap kijkt Arjen Boerstra vanuit het perspectief van een vis op verrassende wijze naar de onderwaterwereld van de nieuwe vistrap in het Oostervoorsche Diep. Hij combineerde de onderwatergeluiden met beelden van een verstild onderwaterleven.