Contactpersoon Professionele Kunst
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

GAE | Paul de Kort

GAE - Paul de Kort

Met de komst van een grootschalig zonne-akker van 45 ha. rond de landingsbaan van GAE maken de Provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo zich sterk voor opwekking van duurzame energie.
Tevens wil de Provincie een gebiedsontwikkeling stimuleren waarin een transitie plaatsvindt naar een duurzaam landschap met een nieuwe kwaliteit als toekomstig Energie Landgoed.

Als onderdeel van Into Nature is een tijdelijk land-art project bij GAE een beeldende ‘voorloper’ voor deze toekomstige zonne-akkers gemaakt.
In de terminal van GAE vond tevens een foto-expositie plaats van drie land-art projecten in het noorden Dennis Oppenheim in Finsterwolde, Robert Smithson in Emmen en het project van Paul de Kort op GAE.

Met het werk Avant La Lettre maaide de Nederlandse landschapskunstenaar Paul De Kort begin juni 2016 een patroon in de contouren of de contramal van de landingsbanen (200 ha.) van Groninger Airport Eelde. Een choreografie van de maaimachine die leidde tot een patroon bepaald door de vijfentwintigste letter van het alfabet, de letter ‘Y’.

Rondingen over afbeelding Into Nature - KOR - GAE