Contactpersoon Professionele Kunst
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Bijenproject | Harry Cock, Wolfgang Laib, Jeroen Eisinga, Herman de Vries

Bijenproject – Harry Cock, Wolfgang Laib, Jeroen Eisinga, Herman de Vries

Op de kunstroute van Into Nature worden bezoekers verrast door bijenkasten die imkers voor de verschillende soorten honing plaatsen op de hooiakkers, akkerranden, weilanden of landgoederen.

Aan het Oudemolensche Diep staat de loods van Staatsbosbeheer te midden van de meanderende loopjes van de Drentsche Aa. Deze locatie biedt ruimte voor een expositie van de fotograaf Harry Cock over drie imkers die werken vanuit dit landschap aan de kunstroute van Into Nature. In de kunstroute die langs verschillende landschapstypen en biotopen leidt blijkt er een constante te zijn:
imkers die, aangepast aan die specifieke biotopen, hun bijenkasten plaatsen. Bijen komen echter steeds meer in het gedrang door het handelen en ingrepen van de mens in de natuur. Het houden van bijen en maken van honing is een arbeidsintensieve methode beoefend door mensen met passie voor dit ambacht en kennis en liefde voor hun natuurlijke omgeving.
Bijen, bijenvolken en hun biotopen zijn in de kunsten ook vaak een inspiratiebron voor kunstenaars.

In de loods ziet u ook drie video’s waarin de kunstenaars Wolfgang Laib, Herman de Vries en Jeroen Eisinga ons nauwgezet laten kijken naar natuurlijke biotopen en de bij als metafoor.