Contactpersoon Professionele Kunst
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Stationsgebied Assen

Kunstproject Stationsgebied Assen

In november 2016 heeft de kunstcommissie voor het kunstproject Station Assen een keuze gemaakt uit 4 kunstenaars(groepen) die in de race waren voor het ontwerpen van het kunstwerk in het Asser stationsgebied.

In eerste instantie werd de selectie niet door het College van B&W geaccepteerd en werd de aanbesteding februari 2017 ingetrokken.
Deze beslissing riep veel reacties op. Via de kranten en RTV Drenthe lekte uit dat Q.R. Serafijn en NIO architects de schetsopdracht hadden gewonnen.
Zij willen in het stationsgebied een enorme hond plaatsen met de naam Mannes en met sensortechniek bezoekers naar het oude stadscentrum leiden.
Zie ook onderstaande (kranten)artikelen.

Er ontstond een actiegroep van bezorgde kunstenaars onder het motto ‘geen gehannes met Mannes’ en op 16 maart 2017 besliste de Gemeenteraad van Assen met grote meerderheid dat de opdracht wel moest worden uitgevoerd.

Rond het nieuwe station wordt een kunstproject gerealiseerd dat bestaat een groot kunstobject op het Stationsplein. Dit werk krijgt een verbinding met kunstingrepen in de autotunnel en op de route van het station naar het Culturele Hart van Assen. Met het duo NIO en QR Serafijn wordt momenteel gesproken over de uitgangspunten van het schetsontwerp.