Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Creatieve Industrie

De creatieve industrie is een bron van toegepaste creativiteit
– variërend van design tot mode en van games tot dance –


K&C biedt op het gebied van creatieve industrie ondersteuning, advies en ontwikkelt zelf projecten.

De Creatieve Industrie

Designers, architecten, modeontwerpers, muzikanten, beeldend kunstenaars en mediaprofessionals: de creatieve industrie is een verzameling van marktgeoriënteerde creatievelingen. Zij zijn in staat om op unieke wijze vernieuwing te creëren en ideeën te verbeelden en te exploiteren. Creativiteit, innovatiekracht en ondernemerschap staan binnen de creatieve industrie centraal.

De creatieve industrie is vaak partner bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken, zoals vergrijzing en energie, omdat zij in staat is om complexe vraagstukken te doorgronden en met onverwachte oplossingen te komen. Hierbij maken deze professionals vaak gebruik van de nieuwste technologieën.
Het kabinet streeft ernaar om van Nederland in 2020 de meest creatieve industrie van Europa te maken door kennis, creativiteit en ondernemerschap met elkaar te verbinden. K&C wil hieraan een stevige bijdrage leveren.

Advies en ondersteuning Creatieve Industrie

Ben jij werkzaam in de Creatieve Industrie of wil je met de Creatieve Industrie samenwerken? K&C biedt advies en begeleiding aan ontwerpers, bedrijven, gemeenten, provincie, onderwijsinstellingen en initiatiefgroepen op plaatselijk, regionaal of interregionaal niveau.
K&C focust hierbij sterk op het stimuleren van lokale creativiteit en de unieke kracht van Drenthe. Deel je vraag met ons en wij delen onze kennis met jou!

Projectorganisatie en talentontwikkeling Creatieve Industrie

K&C werkt aan vernieuwende projecten die de Creatieve Industrie van Drenthe en Noord-Nederland stevig op de kaart zetten en talent uit de regio helpt ontwikkelen, zoals:

Het Biobased Pop-up Museum: Het eerste pop-up museum dat geheel biobased wordt vormgegeven door een samenwerking tussen studenten chemie, industrieel productontwerpen en het bedrijfsleven in Noord-Nederland.

Meer weten?

- www.creatieveindustrieinbeeld.nl
- Jaarbericht 2015 Creatieve Industrie (PDF-bestand)
- YouTube film (8 minuten)