Contactpersoon Overheden
Marieke Vegt

T: 0592 - 336 999
E: mariekevegt@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

31. Een oorlogsherdenking meemaken

Waarom?

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Culturele 50: Oorlogsherdenking meemaken Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Tijdens een oorlogsherdenking herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Nederlanders die zijn omgekomen bij oorlogen, gewapende conflicten en vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Door te luisteren naar de verhalen van de oudere generatie word je je bewust van de vrijheid waarin we nu leven. Een herdenking is indrukwekkend en laat je letterlijk even stil staan.
Met school kun je ook een oorlogsmonument adopteren, hierdoor leer je over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de bijbehorende rituelen.

Waar?

Op de Dam in Amsterdam, op het terrein van voormalig Kamp Westerbork of bijvoorbeeld op de Waalsdorpervlakte of bij de herdenkingsmonumenten die in elke provincie te vinden zijn.

Website: www.4en5mei.nl

Wat?

Erfgoed.

Discussieer mee

Vul op Facebook in welke activiteiten je al gedaan hebt en laat ons weten wat er mist op de lijst of wat er juist af moet.

Klik hier voor de Facebook-pagina.

Geef je mening op Twitter via: #culturele50.

Culturele 50