Contactpersoon Onderwijs
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Het blauwe paardje

Van: CBK Groningen

Beeldend

Een prikkeling van de zintuigen en een verbinding van beeldende kunst, muziek, taal en spel. Het Blauwe Paardje, is een multidisciplinair educatieproject van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen).

De basis van het project is een leskist met daarin onder andere de knuffel Het Blauwe Paardje. In de kist ook zit een lespakket met opdrachten waar je als leerkracht zelfstandig uit kunt kiezen. Met de opdrachten leren de leerlingen associëren met beelden, experimenteren met materialen en te werken vanuit een verhaal.

Uitgangspunt voor de lessen is het boekje Meneer Kandinsky was een schilder van Daan Remmerts de Vries, dat ook in de leskist is opgenomen. De leskist blijft tijdens het project op school, zodat er steeds gebruik van gemaakt kan worden.

Praktische informatie

Ruimte: Klaslokaal
Duur van het project: Introductie bijeenkomst voor de betrokken leerkrachten op school duurt 45 minuten. De duur van het hele project is 3 à 4 weken.

Daarnaast maakt een bezoek aan het CBK onderdeel uit van het project. Dit duurt 45 minuten. Optioneel is een gastles op school. Dit duurt ook 45 minuten.