Contactpersoon Onderwijs
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Domovoj Maximus

Van: Garage TDI

Mediakunst / theater

Al sinds het allereerste bestaan van sprookjes wordt de wereld geteisterd door kabouters, ze zitten letterlijk overal. En let op! Sinds kort zijn de kabouters gedigitaliseerd. Ze terroriseren het internet, hebben toegang tot wachtwoorden, bankgeheimen, sociale media en schoolgegevens. Onder leiding van de wrede kaboutertiran Domovoj Maximus vormen kabouters een bedreiging voor onze digitale wereldorde. Niets of niemand is nog veilig.

H.J. van de KBDB (Harm Jan van der Heikamp van de KabouterBestrijdingsDienst Beilen) bindt de strijd aan en verdwijnt zelf in de Cyberspace. Zonder de hulp van zijn collega Joleen komt hij er nooit meer uit. Joleen heeft de kennis en vaardigheden van het publiek nodig om H.J. te redden.

Deze IP (Interactive Performance) maakt gebruik van AR (Augmented Reality), AI-bots (Artificial Intelligent Robots) en OG’s (Online Games), en zet het GP (Geëerd Publiek) tot nadenken over hun eigen IG (Internet Gebruik) en hun EPW (Eigen Plaats in de Wereld).

Een sprookje over mediawijsheid en de angst voor zelfbedachte vijanden.

Praktische informatie

Ruimte: Speellokaal
Verduistering: Met gordijnen
Duur van de voorstelling: ca. 50 minuten

Lesmateriaal

Hieronder staan het te downloaden lesmateriaal, de lesbrief van de uitvoerende en (eventueel) extra film- en downloadbestanden.