Contactpersoon Onderwijs
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Cliffhanger

Van: Groen en Van Lien

Interactief theater

Al jaren staan acteurs Groen en Van Lien op het podium met hun Shakespeare voorstellingen. Natuurlijk; prachtige kostuums en mooie teksten, maar ergens knaagt er iets. Ik heb geen zin meer hierin. Ik wil iets anders. Groen; “Zeur niet en speel gewoon verder Van Lien. Ik wil actie….. We doen Shakespeare, ga verder met je tekst. Zij ook. Zij willen ook actie. Wie? Dat publiek? Alsjeblieft? Ahhh…..ok, maar dan ben ik de held. Is goed Groen, dan ben ik de bad guy.”

Cliffhanger is het verhaal van John, een held die niet weet dat hij de held is. Een antiheld. Een saaie man, met een saai leven waarin alles altijd ontzettend saai en hetzelfde is. Totdat de koffiejuf, in zijn leven komt. Dan gaat alles in het leven van John op de kop.

Groen en Van Lien maken filmische, komische, spannende en interactieve voorstellingen, want het publiek heeft continue invloed op het verloop van de voorstelling.

Cliffhanger is geïnspireerd op 'de reis van de held’, door Joseph Campbell. Deze hoogleraar in de mythologie ontdekte door zijn studie van volksverhalen en oeroude mythes dat een aantal vertelprincipes iedere keer weer terugkeerden. Deze reis van de held vatte hij samen in twaalf stappen. Deze stappen werden de basis voor de voorstelling.

Rondingen over afbeelding Cultuurmenu: Cliffhanger

Praktische informatie

Ruimte: Speellokaal
Verduistering: Als het mogelijk is, niet noodzakelijk
Duur: ca. 50 minuten

Lesmateriaal

Hieronder staan het te downloaden lesmateriaal, de lesbrief van de uitvoerende en (eventueel) extra film- en downloadbestanden.