Contactpersoon Onderwijs
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Brieven uit de oorlog

Van: Studio de Bakkerij

Theater

Het is oorlog. Je vader heeft gezegd dat je koffer klaar moet staan voor het geval je moet vluchten. Al eeuwenlang zijn er kinderen die dit meemaken. We kennen allemaal de geschiedenis, zien de beelden op het journaal. Maar wat gaat er in de hoofden van kinderen om?

In ‘Brieven uit de oorlog’ maken we kennis met zes bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven. Daarin stellen zij vragen, geven adviezen en steunen elkaar. Vluchten of juist blijven? Haten of liefhebben? Schreeuwen of stil zijn?

“Kan iemand mij vertellen waarom iedereen het leuk vindt om op de computer een oorlogsspel te spelen en waarom niemand het in het echt leuk vindt? Waarom zijn er oorlogen? Waarom wordt iemand gemarteld omdat die laat zien dat wij Syriërs zowel Moslims als Christenen kunnen zijn? Waarom moet ik dit meemaken?” Assim

Rondingen over afbeelding Cultuurmenu: Brieven uit de oorlog

Praktische informatie

Ruimte: Globetheater Diever
Verduistering: nee
Duur: ca. 50 minuten

Lesmateriaal

Hieronder staan het te downloaden lesmateriaal, de lesbrief van de uitvoerende en (eventueel) extra film- en downloadbestanden.