Contactpersoon Onderwijs
Truus Dolfing

T: 0592 - 336 913
E: truus@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Blauw Gras

Van: Wie Walvis

Theater / Muziek

Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Allemaal hebben ze grote dromen, maar veel gebeurt er niet op het platteland.

Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat. De schoorsteen rookt en er klinkt muziek. En die muziek lijkt in niks op de bluegrass die zij altijd met elkaar spelen. Wat zich ontspint is een spel van de familie tegenover het huis en zijn bewoner. Wie woont daar? Wat moet dat!? Weg ermee! Wat een rot herrie! De vreemdeling moet weten dat hij niet welkom is met zijn gekke geluiden en gewoontes en er wordt alles aan gedaan om hem het leven op deze plek onmogelijk te maken.

Een vrolijke voorstelling boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Praktische informatie

Ruimte: RABO zaal, Theater De Nieuwe Kolk
Verduistering: ja
Duur: 50 minuten

Rondingen over afbeelding Cultuurmenu: Blauw Gras

Lesmateriaal

Hieronder staan het te downloaden lesmateriaal, de lesbrief van de uitvoerende en (eventueel) extra film- en downloadbestanden.