Contactpersoon Onderwijs
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

De band van Borger-Odoorn

De Band in Borger-Odoorn stimuleert het muziekonderwijs in de klas en zorgt voor een muzikale verbinding in de gemeente. Diverse lokale muziekverenigingen participeren binnen het project en in 2016 vinden er muzikale presentaties plaats in woonzorgcentra en MFA's in de gemeente.

Alle kinderen in de gemeente Borger-Odoorn worden in het project “De Band in Borger-Odoorn” gestimuleerd een muziekinstrument te bespelen. In een leerlijn muziek maken ze kennis met verschillende muziekinstrumenten, verenigingen in de eigen gemeente en leren ze hoe plezierig het is om muziek te maken.

Om de kwaliteit van muziekeducatie en talentontwikkeling te verhogen werken het Onderwijs, de buitenschoolse opvang BSO en de plaatselijke muziekverenigingen samen. De optredens in woonzorgcentra en MFA’s vergroten de betrokkenheid van ouders en ouderen en dragen bij aan de saamhorigheid in de plattelandsdorpen.

Op de website van de Brede School Borger-Odoorn is ook veel informatie te vinden over het muziekproject zie: http://bsbo.nl/


“De Band in Borger-Odoorn” wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van het Oranje Fonds, Het Fonds Cultuurparticipatie en Het Leerorkest.

PO - De band in Borger-Odoorn