Contactpersoon Onderwijs
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Drents Museum - Werelderfgoed - Nubië - groep 5-8

Rondingen over afbeelding Culturele Mobiliteit - Drents Museum

Werelderfgoed uit alle windstreken – NUBIË

Nubië – Land van de Zwarte Farao’s

groep 5-8 | 09:00 - 10:30 uur of 10:30 - 12:00 uur | januari t/m april 2019 | werelderfgoed

Als zwarte farao’s regeerden de Nubiërs tussen 750 en 664 v. Chr. over het Egyptische Rijk. Hun eigen rijk lag langs de oevers van de Nijl in het zuiden van het huidige Egypte en het noorden van Soedan. De tentoonstelling ‘Nubië – Land van de zwarte farao’s’ biedt een overzicht van het fascinerende Nubië tussen 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. Maar liefst 300 objecten uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts in Boston zijn te zien in Assen. Samen geven ze een beeld van de rijke cultuur in dit deel van Afrika.

Leerlingen stappen tijdens dit bezoek in de schoenen van de archeologen die meer dan honderd jaar geleden de piramiden en tempels van het oude Nubië ontdekten. Kijk voor informatie over het onderwijsprogramma op www.drentsmuseum.nl

Aansluiting bij het onderwijs

De tentoonstelling ‘Nubië – Land van de Zwarte Farao’s’ kan worden gekoppeld aan het tijdvak ‘Grieken en Romeinen’. De leerlingen maken kennis met uniek werelderfgoed dat vrijwel nooit in Nederland te zien is. Ze stappen in de voetsporen van een archeoloog en oefenen in het onderzoeken van cultureel erfgoed. Spelenderwijs leren de leerlingen om objecten vanuit verschillende perspectieven te bekijken. In deze tentoonstellingen beleven ze de enorme - en voor velen onverwachte rijkdom - van Nubische cultuur.

Lesmateriaal

U ontvangt aan het begin van het schooljaar lessuggesties om een bezoek aan het Drents Museum voor te bereiden in de klas.

Kosten

De programmakosten bedragen € 4,- per leerling.
U ontvangt hiervoor een rekening van het Drents Museum.
De kosten voor vervoer bedragen € 1,75 per leerling/begeleider.
U ontvangt hiervoor een rekening van K&C.

Website: www.drentsmuseum.nl