Contactpersoon Onderwijs
Peter Pot

T: 0592 - 336 913
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Drents Museum - Werelderfgoed - Iran - groep 5-8

Rondingen over afbeelding Culturele Mobiliteit - Drents Museum

Werelderfgoed uit alle windstreken – IRAN

Iran – Bakermat van de beschaving

groep 5-8 | 09:00 - 10:30 uur of 10:30 - 12:00 uur | t/m 18 november | werelderfgoed

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Culturele Mobiliteit - Drents Museum ‘National Museum of Iran’

Gouden drinkbekers, kleitabletten met spijkerschrift, schitterend bewerkte bronzen wapens en oogverblindende sieraden, gepresenteerd in de sfeer van een Iraanse bazaar. De tentoonstelling IRAN neemt de jongste bezoekers mee op reis van 7000 voor Chr. tot 1700 na Chr., langs de schatten uit het Nationaal Museum in Teheran. De ruim tweehonderd unieke archeologische vondsten zijn nog nooit eerder in Nederland getoond en sommige zijn zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

Een tentoonstelling over de vroegste landbouwers van de wereld, over Assyriërs, Babyloniërs en Perzen en over een rijk dat ooit groter was dan het Romeinse rijk. In deze tentoonstelling neem je de leerlingen mee naar de bakermat van de beschaving! Kijk voor informatie over het onderwijsprogramma op: www.drentsmuseum.nl

Aansluiting bij het onderwijs

De tentoonstelling ‘IRAN – Bakermat van de beschaving’ sluit uitstekend aan bij het tijdvak ‘Jagers en Boeren’. De leerlingen maken kennis met uniek werelderfgoed dat vrijwel nooit in Nederland te zien is. Ze stappen in de voetsporen van een archeoloog en oefenen in het onderzoeken van cultureel erfgoed. Spelenderwijs leren de leerlingen om objecten vanuit verschillende perspectieven te bekijken. In deze tentoonstellingen beleven ze de enorme - en voor velen onverwachte rijkdom - van de Iraanse cultuur.

Lesmateriaal

U ontvangt aan het begin van het schooljaar lessuggesties om een bezoek aan het Drents Museum voor te bereiden in de klas.

Kosten

De programmakosten bedragen € 4,- per leerling.
U ontvangt hiervoor een rekening van het Drents Museum.
De kosten voor vervoer bedragen € 1,75 per leerling/begeleider.
U ontvangt hiervoor een rekening van K&C.

Website: www.drentsmuseum.nl