Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Met de resultaten van het schoolproject en muziektalenten.

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Muziekparade Ten Boer

Op vrijdag 6 juli 2018 vindt op het Koopmansplein in Ten Boer het festival Muziekparade plaats. Op het podium staan kinderen, leerkrachten en lokale muziektalenten.
Het festival komt voort uit het project Muziekparade, waarin de afgelopen maanden leerlingen kennis maakten met verschillende muziekinstrumenten en muzieksoorten. Kinderen tonen wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben en ook de leerkrachten laten op het podium hun talent zien. De presentaties van de kinderen en leerkrachten beginnen om 13.30 uur. Het avondprogramma, met optredens van onder andere Krödde, Vera’s Charm en Jan Henk de Groot, start om 19.00 uur.

Muziekproject

Op alle zeven scholen in Ten Boer is het muziekproject Muziekparade dit schooljaar omarmd. Het muziekonderwijs op de scholen kreeg hierdoor een flinke impuls. Leerkrachten volgden diverse nascholingen en de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 maakten kennis met verschillende muziekvormen en instrumenten en konden hun muzikaal talent ontwikkelen door na schooltijd extra lessen te volgen bij De Rijdende Popschool en Muziekvereniging Volharding Ten Boer. Het publiek kan de kinderen op 6 juli zien rappen, djembé spelen en er zijn optredens van diverse schoolbandjes.

Wat Aans en Jan Henk de Groot

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Muziekparade Ten Boer

Het middagprogramma wordt geopend door de Grunnegse rapformatie Wat Aans en wordt afgesloten door de jonge singer-songwriter Robin IJzerman. Muziekvereniging Volharding Ten Boer loopt met een dweilorkest door het dorp en de jongste leerlingen van de scholen van Ten Boer treden op in woonzorgcentrum Bloemhof.
Na 16.00 uur zijn er optredens van lokaal en regionaal talent op diverse podia op het Koopmansplein, waaronder een optreden van Merulsa, winnaar van Kunstbende Groningen 2017, en diverse acts van Popsport Groningen. Tevens is er aandacht voor het werk van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen.

Avondprogramma

Het avondprogramma is van 19.00 tot 21.00 uur. Op het podium staan dan troubadour Jan Henk de Groot, Vera’s Charm met gitarist Hylke Koning uit Ten Boer en de Groningstalige band Krödde uit Ten Post. Tussen de optredens op het hoofdpodium door kan het publiek op diverse kleine locaties op het Koopmansplein terecht voor meer leuke concerten.

« Terug naar nieuwsoverzicht