Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Logo Prins Bernard Cultuurfonds - Drentse Anjer Prijs

Drie genomineerden.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft drie culturele organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs:
- Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren
- Stichting Grensloos Kunst Verkennen De Wijk - IJhorst
- Loods 13 uit Emmen

De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs op 9 april 2018 uit aan de winnaar.

De Drentse Anjer Prijs

Met ingang van 2018 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks de Drentse Anjer Prijs uit.
De prijs sluit aan op de al bestaande culturele prijzen in Drenthe: de Drentse Talentprijs Cultuur die jaarlijks door K&C wordt uitgereikt aan een talent of een getalenteerde groep en de Grote Culturele Prijs van Drenthe die als oeuvreprijs tweejaarlijks wordt uitgereikt door de provincie Drenthe.

Waar de bestaande prijzen zich vooral op personen richten, is de Drentse Anjer Prijs speciaal bedoeld voor groepen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil daarmee het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken.
Met de Drentse Anjer Prijs wil het Cultuurfonds zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren c.q. een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een bedrag van € 5.000.

De genomineerden

Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren organiseert amateur- en semi-professionele dansproducties en bevordert hiermee het danstalent in Noord. Bijzondere prestatie in 2017 was op 12 mei de openingsvoorstelling ‘De Styl’ bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. In de show werd moderne dans gecombineerd met architectuur, lasertechniek (DTL Laser) en video- elementen (in samenwerking met Muskee Media). In 2018 heeft Danshuis Noord het voornemen een nieuwe, ditmaal reizende dansproductie, op de planken te zetten. Deze voorstelling zal gaan over jongeren en social media, met een belangrijke rol voor live interactie.

Loods 13 uit Emmen heeft met “Thuis in Hoogeveen” in 2017 een theaterproject ontwikkeld met nieuwe inwoners, vluchtelingen, die gaan wonen in Een van de voordragers gaf aan: "De voorstelling heeft ervoor gezorgd dat er een brug is ontstaan die taal en onbekendheid heeft overbrugd en heeft gezorgd voor een trots gevoel als inwoner van Hoogeveen op de spelers en makers van de voorstelling."

Stichting Grensloos Kunst Verkennen De Wijk - IJhorst: Deze jaarlijkse beeldende kunstmanifestatie bestaat sinds 2008 en het unieke is dat vrijwilligers uit De Wijk en IJhorst een platform bieden aan zowel landelijk bekende kunstenaars, lokale en regionale kunstenaars. Er wordt buiten geëxposeerd, in de mooie omgeving van de Reest en er wordt daarbij ook telkens een interessante route samengesteld.

« Terug naar nieuwsoverzicht