Drenthe
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ Assen
T: 0592 - 336 999
E: info@kunstencultuur.nl

Groningen
Boterdiep 117-5
9712 LM Groningen
T: 050 - 7210840
E: info@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

 

Rondingen over afbeelding Vergroot glas over afbeelding Symfonie in blue

NNO en bekende Drentse artiesten spelen hun grootste hits.

Het NNO en verschillende artiesten verzorgen vrijdag 15 september 2017 de opening van de nieuwe vaarroute ‘de Blauwe As’ in Assen met een concert op het water. Het concert is gratis toegankelijk.
Bekende Drentse artiesten brengen samen met het NNO hun grootste hits ten gehore, die speciaal voor de gelegenheid voor een groot symfonieorkest zijn bewerkt.

Met namen als Tangarine, Bert Heerink en Jan Akkerman, Mooi Wark, Alides Hidding, Hangover Paradise en King of the World belooft het een bijzondere avond te worden met een veelheid aan genres en muzikale kruisbestuivingen. Van rock tot pop en van Drentstalig tot blues en klassiek.

Het concert wordt gehouden op een drijvend ponton in het water en kan vergeleken worden met de Night of the Proms. Er is plek voor ongeveer 10.000 bezoekers op tribunes langs het water

Symphony in Blue is onderdeel van de feestelijke opening van de nieuwe vaarroute om en door Assen. Om dat rondje in De Blauwe As over het water te kunnen maken werden diverse beweegbare bruggen aangelegd en twee sluizen.

Lokale artiesten

Het hele feestprogramma in het kader van de Blauwe As duurt twee dagen. Op 16 september vinden er ook optredens plaats met lokale en regionale bands en singer-songwriters.

Website: www.nno.nl


Publicatiedatum: 5-9-2017

« Terug naar nieuwsoverzicht