Contactpersoon Groningen
Peter Pot

T: 050 - 7210840
E: peterpot@kunstencultuur.nl
Bekijk complete contactgegevens
expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur

Groningen

Groningen

K&C geeft in Groningen uitvoering aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit in het Primair Onderwijs en ondersteunt scholen voor Primair en Voortgezet Onderwijs bij het vorm en inhoud geven van het cultuuronderwijs. Leerkrachten en directies kunnen K&C bellen voor advies en ondersteuning.
K&C stimuleert en ondersteunt daarnaast cultureel ondernemers om kwalitatief goed educatief aanbod voor het onderwijs te ontwikkelen.

De medewerkers van K&C geven ICC cursussen, ICC-modules en organiseren wij andere vormen van deskundigheidsbevordering, zoals netwerkbijeenkomsten.

K&C is gevestigd in Het Paleis aan het Boterdiep in Groningen.

Hieronder vindt u meer informatie over:
- CMK Groningen
- Culturele Mobiliteit Groningen
- Cultuurmenu stad Groningen

Voor meer informatie over workshops: http://www.kcdr.nl/workshops/


CMK Groningen

Rondingen over afbeelding Logo CMK Groningen

In opdracht van de provincie Groningen en de gemeente Groningen geeft K&C uitvoering aan de Regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (PO) Groningen de steunfunctietaken cultuuronderwijs in Groningen. Hierin werkt zij samen met VRIJDAG.

Doel van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit is om het cultuuronderwijs op de scholen te verbeteren, doorgaande leerlijnen cultuuronderwijs te stimuleren en cultuureducatie in te bedden in curricula van scholen.
Scholen met vragen op het gebied van cultuuronderwijs kunnen een beroep doen op onze adviseurs.

Website: www.cmkgroningen.nlCulturele Mobiliteit Groningen

Rondingen over afbeelding Culturele Mobiliteit Groningen - Vesting Bourtange

In musea en erfgoedinstellingen komt onderwijs tot leven. De educatie in deze instellingen draag bij aan de ontwikkeling van kinderen, het stimuleert de creativiteit en geeft inzicht in het verleden.

Voor scholen uit Groningen organiseert Stichting Kunst & Cultuur (K&C) vanaf schooljaar 2016/2017, tegen gereduceerd bedrag, het busvervoer naar de culturele instellingen. De Kunstbus rijdt naar het Groninger Museum en de Erfgoedbus naar het Veenkoloniaal Museum in Veendam, de Fraeylemaborg in Slochteren, Museum Het Hoogeland in Warffum, de Middeleeuwse Stad in Groningen, het verhaal van de Kerstvloed 1717 in Pieterburen, het Klooster Ter Apel en de vesting Bourtange. De leerlingen volgen binnen de instellingen een educatief programma.

Het is een initiatief van het Groninger Museum en K&C. Het project wordt betaald door de provincie Groningen en bijna alle Groningse gemeenten. De bijzondere bussen komen uit het Nationaal Bus Museum in Hoogezand.

Gaan uw leerlingen dit schooljaar ook mee voor een onvergetelijke ervaring?

Klik hier voor meer informatie, aanmelden en het filmpje dat het Groninger Museum heeft gemaakt.Cultuurmenu Groningen

In samenwerking met De Oosterpoort, Stadsschouwburg, Noord Nederlands Orkest, Het Houten Huis, CBK Groningen, het Groninger Museum en VRIJDAG programmeert K&C het Cultuurmenu voor het Primair Onderwijs in Groningen.

Het menu biedt leerlingen in groep 1 t/m 8 voorstellingen en concerten. In de onderbouw komen de gezelschappen naar school, in de bovenbouw bezoeken leerlingen de Stadsschouwburg, De Oosterpoort of het Grand Theatre.

Website: www.cultuurmenugroningen.nl


Cultuurcoach Ten Boer

Sinds 1 juni 2017 is Jacolien ook cultuurcoach in de gemeente Ten Boer.

Jacolien speelt een adviserende, coördinerende en stimulerende rol in de structurele inbedding van cultuureducatie op de basisscholen en het aangaan van duurzame samenwerkingsrelaties tussen scholen en cultuuraanbieders.

Lees verder ...

 

Culturele Mobiliteit Groningen

Scholen in Groningen kunnen met de Kunstbus of Erfgoedbus een bezoek brengen het Groninger Museum en zes erfgoedinstellingen.

Lees verder ...

Vergroot glas over afbeelding Culturele Mobiliteit Groningen